Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Gerechtigheid

Goed nieuws: de ‘bakboete’ is van de baan! Het Commissariaat voor de Media, de toezichthouder die controleert of de omroepen zich houden aan de Mediawet, legde Omroep MAX in 2015 een boete op van niet minder dan 162.000 euro. Wij zouden Albert Heijn in staat hebben gesteld geld te verdienen aan producten gelieerd aan ons programma ‘Heel Holland Bakt’. En een publieke omroep mag niet dienstbaar zijn aan winst van derden. Dat oordeel heeft de rechtbank nu gelukkig van tafel geveegd. MAX heeft de uitzendrechten gekocht van de BBC en die heeft los daarvan de licentierechten verkocht aan de supermarktketen. Omdat wij een gewone marktprijs betaald hebben voor de rechten op het format, er geen contract was tussen MAX en Albert Heijn en tijdens de uitzendingen geen aandacht is gegeven aan hun bakproducten, treft ons geen blaam, vindt de rechter. Ofschoon wel ‘ns anders wordt beweerd – zelfs door politieke leiders – bewijst deze uitspraak dat er niks mis is met de rechtspraak in Nederland. Wij krijgen de boete (inmiddels verlaagd tot 145.800 euro) teruggestort en kunnen deze nare affaire afsluiten.
Op naar seizoen 5 van ‘HHB’!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren