Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Vinex-wandelingen

De afkorting Vinex staat voor Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra. Een plan van de overheid uit de jaren 90 voor omvangrijke nieuwbouwwijken. Het moest anders dan met de groeikernen van net na de oorlog, toen in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk huizen uit de grond werden gestampt. Met als gevolg saaie grijze uniforme buurten. Bij de Vinex-locaties was er meer aandacht voor de architectuur, de omgeving en de leefbaarheid. Het resultaat is nu, 25 jaar later, zo geslaagd dat stedenbouwkundige Paul Kurstjens en omgevingshistoricus Kees Volkers een boekje hebben samengesteld met daarin tien wandelingen door deze nieuwe stadswijken. Om af te rekenen met de vooroordelen en omdat het zo leuk is er rond te lopen. Meer informatie op de website gegarandeerdonregelmatig.nl of bel 026-3799781.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren