Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Wat is gezond?

De meningen van consumenten en diëtisten over wat wel en niet gezond is, lopen soms flink uiteen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Consumenten vinden honing, cruesli, kokosvet, mueslirepen en versgeperst sinaasappelsap gezond. Maar cruesli, mueslirepen en ook honing bevatten veel suiker. Kokosvet of -olie bevat veel verzadigd vet. En een glaasje sinaasappelsap bevat veel minder vezels dan de sinaasappel zelf. Pindakaas, koffie, hummus en margarine verdienen volgens de diëtisten een positiever imago bij de consumenten. Pindakaas, hummus en margarine zijn een bron van goede onverzadigde vetten. De laatste bevat ook vitamine A en D. Gefilterde koffie, zonder suiker, past prima in een gezond eetpatroon.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren